Viaţa are atât de multe să-ţi dăruiască

IMG_7397

Câtă viaţă ne stă înainte, câte şanse şi uşi deschise, câţi oameni ne aşteaptă…  Iar noi stăm tăcuţi şi înfricoşaţi în cercul nostru strâmt, crezând că suntem singuri, că de la jobul actual vom ieşi la pensie şi că niciodată nu vom putea călători la Paris, Londra, Tailanda ori Brazilia. Ne imaginăm cumva, în momentele noastre de slăbiciune aproape umană, că asta e. Ne-am trăit viaţa, ne-am căsătorit, avem o casă a noastră, un copil care să ne ducă genele mai departe şi în numele căruia facem sacrificii zilnice, şi prin urmare, ni se pare că ne-am îndeplinit menirea pe pământ.

Cum rămâne totuşi cu visurile noastre? Cu dorinţa de a face ceva semnificativ pentru cei din jurul nostru, cu pasiunea de a picta ori de a cânta, cu nevoia de a arăta fit şi de a putea urca în vârf de munte, fără a gâfâi şi fără a simţi că ne va ieşi inima prin gât. Ce facem cu ideile noastre din copilărie, cu energia şi acel tumult plin de lumină? Când am uitat că suntem fiinţe puternice, curajoase şi că există deja în noi tot ce avem nevoie pentru a duce la îndeplinire fiecare vis măreţ?

Vei citi acest articol la cafeaua de dimineaţă, la cea de prânz ori seara înainte de culcare. Îţi vei spune că nu e nimic nou aici. Te vei minţi în continuare că viaţa ta nu e chiar aşa de rea, că ai realizat multe şi că poţi fi mândră de tine. Îţi vei aminti în treacăt că ai de dus copilul la şah marţi după-amiază şi că soţul tău ţi-a promis o sesiune de shopping când va lua salariul. Apoi te gândeşti la reducerile din magazine, apoi la soacra ta pisăloagă, pe care ai dori-o, printr-o minune, congelată şi ţinută în viaţă, fără capacitatea de a mai deschide gura vreodată. După care, te duci în al treilea raft din bucătărie, şi deschizi o ciocolată Milka cu de toate. O mănânci cu pasiune, la fel cum ţi-ai mâncat o viaţă visurile. Apoi suni o prietenă care are multe probleme. O suni ca să-ţi alimentezi nevoia de a te simţi împlinită, prin contrast cu mizeria în care trăieşte ea.

A doua zi uiţi total de acest articol. Îţi vei aminti de el doar când vei întâlni oameni care strălucesc, care te inspiră şi care te fac să te simţi specială. Atunci vei dori să o iei de la capăt şi să faci alte alegeri. Să iei decizii pentru tine. Să te trezeşti dimineaţa cu poftă de viaţă şi să simţi divinitatea din tine. Să crezi în tine cum nu ai mai făcut-o vreodată de când ai aterizat pe pământ. Vei dori… Dar vei face ceva în acest sens?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *