Câte ceva despre Votul de Duminică

658x0_01_eibar

V-aţi obişnuit cu mine scriind tâmpenii despre femei puternice şi bărbaţi infideli, despre gelozii şi iubiri pierdute. Astăzi vă voi surprinde şi, poate că mulţi dintre voi, veţi renunţa demersul de urmărire al paginii mele. E un risc pe care mi-l asum. Prefer să fiu citită de oameni mai puţini, dar mai serioşi, mai profunzi, mai iubitori şi mai ancoraţi în realitate.

Realitatea noastră este următoarea: duminică sunt organizate alegerile parlamentare (adică vom vota deputaţii şi senatorii, care vor face legi pentru ţara noastră şi pentru ei).

Mai jos ai câteva chestiuni organizatorice, în cazul în care duminică nu vei fi acasă (prin acasă mă refer la adresa din cartea de identitate):

1.Dacă nu te afli în comuna, oraşul sau municipiul în care ai domiciliul sau reşedinţa, poţi vota la orice secţie de votare din acelaşi judeţ;

2. În cazul municipiului Bucureşti, poţi vota doar în sectorul în care ai domiciliul sau reşedinţa;

3. Dacă ai domiciliul în provincie (adică nu în Bucureşti), dar locuieşti în Bucureşti, nu poţi vota în municipiul Bucureşti decât dacă ai viză de flotant (viză de reşedinţă) pe spatele cărţii de identitate.

Voi continua cu nişte chestiuni de ideologie:

  • PSD se trage din FSN, adică partidul care a pus mâna pe bogăţiile României după Revoluţie şi ne-a minţit prin Iliescu că totul e nou şi bun. Au scos din subteran mâncarea şi băutura, ne-au lăsat să zicem Tatăl Nostru pe stradă, au redenumit Securitatea şi Miliţia în ceea ce cunoaştem astăzi, văzându-şi în continuare de ceea ce ştiu cel mai bine: furt şi minciună. PSD este un partid de stânga, adică proclamă ajutoarele sociale şi încearcă (dar nu le iese) să-i ajute pe cei defavorizaţi, dându-le peştele, nu undiţa, pe principiul: le dăm să nu moară de foame, ca să ne voteze din patru în patru ani.
  • PNL este partidul cel mai vechi din România, cu o istorie deosebită care, alături de PNŢ (Partidul Naţional Ţărănesc), şi-a pus amprenta în zona de cultură şi spirit antreprenorial în România. Astăzi, PNL este un conglomerat de oameni veniţi din toate partidele posibile, cu o imagine grav avariată, dar care încearcă să se reformeze. Din păcate, încearcă doar de ochii noştri, nu mânaţi de intenţii nobile.
  • ALDE este un partid rupt din PNL, cu scopul de a ajuta PSD-ul în orice alegeri. Partidul este condus de Tăriceanu, un cretin, pe care PSD îl are la mână cu nu ştiu ce. Adică, să vă fie clar: ALDE e sora mai mică şi mai simpatică a PSD-ului.
  • PMP înseamnă Băsescu. Băsescu este un personaj complex, pe care românaşii îl apreciază încă pentru: naturaleţe, umor şi… coaie. Este un partid fără identitate, care va încerca să facă alianţe cu orice formaţiune, care va accepta să-l pună pe Băse prim-ministru.
  • USR – partid care se foloseşte de oameni deştepţi, curaţi şi profesionişti, pentru a-şi duce la îndeplinire nişte obiective dubioase. Dacă aceste obiective dubioase se intersectează cu creşterea economică a României, atunci foarte bine. Dar tare mă tem că vom ajunge piaţa de desfacere a Uniunii Europene.

Voi încheia cu eterna întrebare: eu cu cine votez? Toate partidele sunt naşpa şi colcăie de oameni nepregătiţi. De ce? Pentru că oamenii pregătiţi nu răzbesc prin coridoarele pupincurismului şi-ale manipulării grosolane, pentru că oamenii demni nu vor accepta să primească ordine de la şefu` de campanie productiv, care înjură ca ultimul borfaş.

Şi totuşi, când mă uit la Cioloş, îmi vine să pun mâna pe ştampilă. Omul ăsta are bun-simţ, e discret, demn şi pus pe treabă. Nu mă interesează că soţia lui e fiica Şefului Serviciilor Secrete din Franţa, nici că are jocuri cu UE şi nici că s-a aliat cu PNL şi USR. Simt că poate duce România într-o direcţie puţin mai bună. Şi cum de ani de zile nu votez pentru un partid, ci votez împotriva unui partid, şi pe 11 decembrie voi face asta.

P.S. Româncele au drept de vot de-abia din 1938.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *