Dacă eşti frumoasă şi deşteaptă, ocoleşte jobul assistant manager!

img_6006

Eşti o femeie frumoasă şi deşteaptă (adică specia aia rară de a cărei existenţă se îndoiesc mulţi), care tocmai a fost angajată pe postul de office manager, personal assistant, assistant manager ori ceva în zona aceasta, care implică multă interacţiune cu un şef bărbat.

Citeşte cu atenţie scenariul de mai jos, fiindcă fix asta ţi se va întâmpla:

La început îţi vorbeşte foarte frumos şi politicos, încât ţi se pare că ai apucat raiul de picior. Atmosfera este caldă, tu îi zâmbeşti discret şi treaba merge ca unsă. Nu te sună niciodată în afara orelor de program, când are nevoie de tine, ţi se adresează cu te rog şi apoi mulţumesc, iar tu pari împlinită cu jobul.

După o săptămână de colaborare perfectă, în care credeai că şeful ăsta chiar e altfel, că îţi apreciază inteligenţa şi skill-urile, observi că începe să-ţi zâmbească mai insistent şi îşi permite mici glumiţe. Răspunzi şovăielnic, ca nu cumva să creadă că nu ştii de glumă ori că eşti ţâfnoasă şi arogantă.

Următorul pas e să te sune după program, cerându-ţi vreun număr de telefon al unui coleg cu care nu are nicio treabă. În acea conversaţie, strecoară întrebări de genul: Şi cum eşti? Cu ce îţi ocupi timpul? Draga mea, de aici începe alerta. Cod galben instaurat.

A doua zi, la muncă, te invită să luaţi prânzul împreună, că na, amândoi trebuie să vă hrăniţi în pauza de masă. Prima dată mâncaţi la cantina companiei, alături de ceilalţi colegi. Codul galben continuă.

Într-una dintre zilele următoare, îţi spune că veţi lua prânzul în oraş fiindcă are apoi nişte întâlniri la care ar dori să participi. Te duci, că e şeful tău şi are nevoie de tine. Veţi merge la un restaurant foarte mişto, unde încearcă să te impresioneze şi să rupă din bariere. Nu discutaţi mai nimic de job, ci este foarte interesat de viaţa ta particulară. Vrea să ştie cât mai multe despre tine, tocmai de aceea începe să-ţi povestească despre viaţa lui detalii care ţi se par intime. Strecoară la un moment un episod în care el a fost într-o deplasare, s-a îmbătat şi şi-a făcut de cap. Îţi explică faptul că apreciază femeile deştepte şi că nu ar putea niciodată să se apropie de o femeie bună, dar proastă. Tu începi să te simţi specială şi mai e un pas până începi să-i povesteşti multe despre tine.

Seara, îţi scrie un mesaj pe whatsapp: Mi-au plăcut pastele azi.

Tu îi răspunzi că aşa e frumos: Şi mie.

A doua zi  la birou, e foarte zâmbitor, aproape curtenitor. Te anunţă încă de la prima oră că astăzi veţi mânca tot în oraş. Cod portocaliu.

Du-te la baie, uită-te în oglindă şi dă-ţi două palme. Ai mers prea departe, draga mea! Deja crede că te-a cucerit şi eşti a lui. Ai căzut în capcană cum nu se putea mai bine. Ce ai de făcut în acest stadiu?

Te întorci în birou şi îl anunţi că vei lua prânzul cu colegii tăi de astăzi înainte. El se va întuneca dintr-o dată şi va închide uşa cu zgomot în urma ta. Vor urma apoi zile în care va fi sec, acru şi nesuferit. Tu te vei simţi foarte naşpa şi îţi vei da seama că jobul tău a devenit dintr-o dată o povară. Şeful tău te evită, îţi vorbeşte răspicat, îţi inventează greşeli şi nu te mai ţine la curent cu nimic din firmă.

Treptat, ajungi să nu mai faci nimic fiindcă eşti ocolită constant. Într-o zi, eşti chemată în biroul de HR, unde afli că erai în perioadă de probă, pe care nu ai trecut-o şi, prin urmare, va trebui să pleci. Dar înainte să predai totul, eşti rugată să instruieşti noul assistant manager. Te întorci în birou şi găseşti o tipă care mestecă gumă şi care vorbeşte la telefon destul de tare. E îmbrăcată într-o fustă mulată, până la genunchi, are unghii ascuţite, tocuri cui, păr lung şi aranjat, gene false şi ruj fucsia.

Bingo! Înţelegi subit că postul ăsta nu era pentru tine, că ai o viaţă înainte şi că a trebuit să treci pe aici ca să înţelegi că nu există şefi serioşi, că dacă nu te culci cu ei, ai o viaţă de coşmar, şi că e musai să-ţi găseşti alt drum în viaţă. Eşti deşteaptă, educată, iar pentru oameni ca tine viaţa are o mulţime de oportunităţi! Capul sus că e greu să fii frumoasă şi deşteaptă!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *