Gânduri la final de an

488291_502841703063946_1902626740_n

Îmi place profunzimea vieții simple, de odinioară. Era lumea cu rânduială. Dacă am păstra principiile și doar ne-am folosi de tehnologie, pentru un minim de confort necesar, lumea ar fi alta. Pseudoprogresul actual a diluat omul și existența sa. Impulsuri, stimuli sunt provocari exterioare agresive, care denaturează creierul. E normal să avem telefon, laptop și mașină, la fel cultură și educație, însă în matca aia curată și nepervertită.

Am fi atât de fericiți fără să distrugem natura, fără să procesăm mâncarea până devine plastic, fără să ne înstrăinăm de noi înșine, ca apoi să luăm pastile să ne revenim. Apoi alte pastile ca să compensăm efectele adverse ale primelor. Apoi să cumpărăm vacanțe și cadouri, la recomandarea psihoterapeuților. Și apoi mașini, case și alte obiecte din ce în ce mai mari, pentru a etala un statut superior, cuantificabil doar prin consum.

Iar despre iubirea tihnită de odinioară ce să mai comentez? Despre curtările și semnalele mici, dar pline de importanță ale bărbaților educați și sobri? Galanteria, bunul simț, complimentele sincere, săruturile curate sunt toate amintiri îndepărtate de care nici măcar generația mea nu a avut parte. Acum, bărbații au proiecția femeii ideale, care îi urmărește în luarea tuturor deciziilor: femeia trebuie să aibă păr lung și mătăsos, picioare lungi, tocuri, unghii, gene, sprâncene, silicoane, talie subțire și posterior bogat. Artificialul este peste tot, iar cele care nu țin pasul trebuie să se mulțumească cu rămășițe de bărbați. Naturalul, odinioară glorificat, a fost înlocuit cu un artificial care pare natural. Acum nu ne mai punem silicoane mari, ci unele mici; nu ne mai punem gene false, ci insercții de câteva gene subtile, nu ne mai subțiem sprâncenele, ci le tatuăm, iar lista poate continua generos. Nu ăsta este însă subiectul acestui articol și pe aceasă cale, vă rog să nu credeți că sunt aici pentru a critica. Și eu am unghii cu gel, sprâncene tatuate voi avea în curând, iar genele sunt un must-have fiindcă m-a născut mama cam spână. Aș dori să vorbesc aici despre un echilibru în tot ceea ce facem. Dacă ne preocupăm doar de exterior, iar pentru cultura, educația și spiritualitatea noastră nu facem niciun efort, atunci suntem doar plasticuri ieftine.

Este datoria noastră de femei, care ne dorim înțelepte și puternice, să investim în interiorul nostru, înainte de a petrece ore la saloane. Noi însene trebuie să dictăm trenduri, principii și idei. Noi trebuie să fim exigente, perseverente și organizate. Și știți care e cea mai importantă valoare pe care ar trebui să o îmbrățișăm, să o iubim și față de care să comportăm dependență? DISCIPLINA!

Fii disciplinată în cultură, în educație, în dietă, în sport și, îmi permit să spun: fii disciplinată în iubire! Nu-i permite iubitului tău să te rănească, să-ți înșele așteptările, să-ți deseneze visurile în gri, să anuleze doza ta de sensibilitate, să nu te înțeleagă pe deplin, să-ți facă promisiuni și să le distrugă a doua zi. Însă pentru a-i putea pretinde lui toate acestea, trebuie ca mai întâi tu să nu le încalci.

Dacă dorești să primești, dăruiește mai întâi!Dacă dorești să fii apreciată, apreciază mai întâi! Dacă vrei să fii ascultată, ascultă mai întâi! Și acestea sunt câteva lecții pe care le-am învățat în acest minunat an 2015! La mulți ani, dragele mele!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *