Ce se întâmplă cu noi când vine toamna? Ne recuperăm mințile, evident!

11938048_1205734786120377_5168799100017136155_n

Hai, nu-mi spune că nu te-au obosit nisipul, soarele, marea, terasele și băutura, nopțile lungi și căldura istovitoare, aerul condiționat, copiii cu vacanța lor luungă, nunțile acelea plictisitoare și costisitoare, vizitele prietenilor tăi din străinătate și faptul că la orice oră din vară trebuia să arăți perfect: niciun fir de păr pe nicăieri, nicio picătură de ojă sărită, niciun gram de celulită, etc. (prin asta nu spun că, în celelalte anotimpuri nu trebuie să arătăm minunat, însă vara ne confruntăm cu ceva stres în plus).

Pentru noi, femeile active, toamna reprezintă momentul potrivit să muncim pe brânci, să urcăm câte o scară spre atingerea țelurilor noastre. Dacă vara aveam atâtea distrageri, de-acum încolo chiar nu mai avem motive să ezităm în încheierea contractelor, în stabilirea priorităților, în crearea de noi strategii și în dezvoltarea noastră.

Vă provoc să luați un pix și o foaie (sau cel mai bine ar fi să aveți o agendă) și să scrieți acolo tot ceea ce vă doriți pentru toamna 2015. Apoi, să menționați în dreptul fiecărei dorințe câțiva pași de urmat pentru împlinirea lor. Eu mi-am făcut această listă și deja mă simt mult mai bine, am capul limpede, văd dincolo de aparențe, privesc orizontul și nu mai simt că mă aflu într-un necunoscut. Știu exact ce-mi doresc și ce să fac pentru a ajunge acolo! Dar pentru a vă scrie vouă aceste rânduri curajoase, am fost nevoită să depășesc dezamăgiri, căderi, zi de intense căutări și momente grele. Am citit un raft întreg de cărți motivaționale, o bibliotecă întreagă de cărți din diferite domenii, mi-am atârnat pe pereți câteva diplome de studii universitare si post-universitare, mi-am amanetat confortul, am întors spatele scuzelor, am interzis criticile și am alungat din viața mea oamenii cu o gândire negativă.

Dacă vrei, se poate! Dacă muncești în fiecare zi pentru visul tău, acesta va deveni, cu siguranță, realitate! Și asta înseamnă, în definitiv,  să fii o femeie puternică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *